De zon verdwijnt langzaam achter de heuvels nabij het Lago di Como in het noorden van Italië. Vanaf het balkon van ons appartement in Castegliano d'Intelvi hebben we een prachtig uitzicht over de sprookjesachtige vallei. Binnen in het appartement staat de keukentafel vol met tassen verse groenten. Verse groenten uit een moestuin in Ambra, de moestuin van Nicola. (Lees hier de blog). En aan Nicola dankt deze spaghetti zijn naam. Puur en oprecht. Om je vingers bij af te likken!
Voor 4 personen
300 gram spaghetti
3 sjalotten (gesnipperd)
8 rijpen tomaten (in blokjes gesneden)
Olijfolie
Zout
Peper
3 sjalotten (gesnipperd)
8 rijpen tomaten (in blokjes gesneden)
Olijfolie
Zout
Peper
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de gesnipperde sjalotjes een aantal minuten. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook daarin de spaghetti. Voeg de tomaten inclusief het sap bij de sjalotten en breng op smaak met zout en peper. Verhit nog een minuut of 5 op matig vuur en schep zo nu en dan om. Giet de spaghetti af en meng alles goed door elkaar.
Buon appetito!
Meer La vita è Bella? Volg ons op Facebook en Twitter
Buon appetito!
Meer La vita è Bella? Volg ons op Facebook en Twitter
Geen opmerkingen:
Een reactie posten