Met dank aan de commercie is spaghetti bolognese één van de bekendste Italiaanse gerechten in de Nederlands keuken. Vreemd, want in Italië kennen ze dit helemaal niet en al zeker niet met spaghetti. De vleessaus, die zijn oorsprong vindt in Bologna, heet in Italië ragù en wordt gegeten met tagliatelle. Eind april bezochten wij Bologna (lees hier de blog) en aten een overheelijke traditionele ragù in de sfeervolle Osteria dell'Orsa aan de via Mentana. Kleine tafeltjes, dicht op elkaar, sobere aankleding, vriendelijke mensen en een voortreffelijke keuken tegen een aangename prijs. Dat is Osteria dell'Orsa, eten zoals eten bedoeld is!
Het vraagt wat geduld om zelf te bereiden, maar het zal je spaghetti bolognese doen vergeten.
Voor 4 personen
- 500 gram tagliatelle
- 50 gram boter
- 1 wortel (in kleine blokjes gesneden)
- 1 middelgrote ui (gesnipperd)
- 1 stengel bleekselderij (schoongemaakt en fijngesneden)
- 500 gram (runder)gehakt
- 250 gram pancetta in reepjes (of spekreepjes)
- 200 ml rode wijn
- 250 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
- 250 ml vleesbouillon
- 200 ml melk
- versgemalen peper
- zout
- versgeraspte parmezaanse kaas
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten