Niet dat we nu zo van de goede voornemens zijn, en al zeker niet met de jaarwisseling. De sportscholen stromen weer vol, mensen starten met lijnen, stoppen met roken, matigen drankgebruik. Op het moment ik het schrijf zullen er al aardig wat zijn die de goede voornemens aan de kant hebben geschoven en velen zullen de komende weken nog volgen. Het zou ook veel beter zijn te leven zoals je wilt en niet omdat het toevallig 1 januari is.
Plannen hebben we in ieder geval zeer zeker. In april bezoeken we Bologna en in de zomer gaan we de streek Friuli Venezia Giulia verkennen. Deze streek is gelegen in het noordoosten van Italië, grenzend aan de regio Veneto, Oostenrijk en Slovenië. Naast steden als Triëst en Udine is er genoeg te ontdekken, in een prachtige natuur. Uiteraard nemen we jullie mee, niet alleen via onze blog, ook op facebook & twitter.
Ook bedachten we ons dat er nog nooit een dolci op La Vita è Bella was verschenen en dat terwijl er regelmatig naar gevraagd wordt. Wat overigens ook geldt voor veel andere gerechten, daar zullen we dit jaar eens werk van maken. Toch nog een klein voornemen dus...
Dolci della Casa
We zijn er dol op, de maaltijd afsluiten met wat zoetigheid en een sterke espresso. En als je niet kan kiezen dan maak je toch gewoon een leuk trio: Semifreddo, bavarese en panna cotta. Als dat geen smullen wordt!
De semifreddo
- 150 gram pure chocolade (fijngehakt)
- 500 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 250 gram mascarpone
- 10 lange vingers (verkruimeld)
- huishoudfolie en cakevorm (langwerpig)
De panna cotta
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 2 gelatine blaadjes
- Kleine bakjes & huishoudfolie
De bavarese
- 500 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 250 gram bosvruchten (eventueel uit diepvries) + extra om te garneren
- Scheut grappa of wodka
- 5 gelatine blaadjes
- staafmixer, zeef, huishoudfolie en schaal
Bereiden
Neem 4 langwerpige borden en haal de bavarese en panna cotta uit de koelkast en de semifreddo uit de vriezer. Snijd een plak semifreddo af leg deze links op het bord, daarnaast een portie bavarese (vorm dit met twee eetlepels) en plaats rechts het bakje panna cotta . Garneer de semifreddo met wat gehakte chocolade, de panna cotta en de bavarese met wat bosvruchten.
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten