Rome en de Trevi fontein zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met Bucatini all'Amatriciana. Dit gerecht, oorspronkelijke uit Amatrice (Abruzzo op de grens met Lazio), is in Rome erg populair. De smaak laat je even wegdromen; helemaal alleen op het plein zoals Marcello en Sylvia in "La dolce Vita".
Voor 4 personen
- 350 gram Bucatini
- olijfolie
- 150 gram pancetta in kleine reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes in dunne reepjes
- 400 gram gezeefde tomaten
- 50 gram versgeraspte Pecorino
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de pancetta, ui en chilipeper een minuut of 4 tot alles licht kleurt. Voeg de tomaten toe en laat 15 minuten pruttelen. Breng ondertussen een pan water aan de kook en voeg zout toe. Kook de Bucatini al dente, giet af en meng met de saus en pecorino.
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten