zondag 27 juli 2014

Onze Top 5: Italiaanse hits!

De reis naar Italië maken wij meestal met de auto. Voor wie denkt; dat is toch saai? Niets is minder waar. Zo’n reis betekent urenlang pret… hunkerend naar de mooie camping of agriturismo waar wij dit keer aankomen. Ook de bambini zijn al helemaal gewend aan de reisafstand.

Eén CD die altijd meegaat  in de auto is de “Beginnerscursus Italiaans”. Ondertussen kunnen wij de oefeningen die hierop staat wel dromen. En dat is maar goed ook, je leert een goede basis van de Italiaanse taal. De bevestiging dat de basiskennis erin zit is altijd fijn, nog even en dan gaan wij het in de praktijk toepassen…

Zo gauw we de grens passeren stemmen we gelijk af op de radiozender “RTL 102.5”. Dé nummer één radiozender van Italië wat ons betreft. Terwijl we genieten van het temperament van de deejays ‘vliegen ‘ we naar onze bestemming. De laatste hits in Italië vullen de ruimte in de auto. Nog een paar km. Aanstekelijk… Binnen een mum van tijd wanen wij ons in Italiaanse sferen, met alle handgebaren van dien.

Voor wie alvast in de stemming wil komen: Onze top 5 van de afgelopen jaren:
  1.  Biaggio Antonacci, Chiedimi Scusa
  2. Volgens hem: Emma Marrone, Dimentico tutto 
    Volgense haar: Emma Marrone, Ma Che Vita Fa
  3. Modà featuring Jarabedepalo, Dove è sempre sole
  4.  Francesco Renga, Il mio giorno più bello del mondo
  5. Negramaro, Un amore così grande

Buon divertimento!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten